An American Hippie in Israel (Israel-72)

Vietnamveteraani, nykyinen hippi saapuu Euroopan kiertueensa jälkeen Israeliin ja tutustuu heti paikallisiin hippeihin.

Lopulta (elokuvassa melko kohta) aavikkorannikko-hippiyhdyskuntaan lähtee kaksi miestä ja kaksi naista ja torilta ostettu lammas, koska muut hipit `ammuttiin` päähipin perässä olevien kalkkinaamaisten, pukupäällisten hautausurakoitsijatyyppien toimesta.

Ei kovinkaan psykedeelinen elokuva. Päähipin unikohtaus lelutietokonepäisine `robotteineen` ja toisiaan ampuvine kuolemantuomiosuorittajasotilasrivistöineen on enemmänkin surrealistista. Musiikkikaan ole psykedeelistä, ei edes rokahtavaa, vaan viihdejazzia, hippiballadia ja viulu ja puhallinpohjaista ”viihdehippeilyä”. Laulujen sanat ovat kyllä hippikamaa. Neljäs seinäkin rikotaan kun päähippi puhuu ihmisille (”You fools!”) ja hippinelikko kukin vuorollaan koko maailmalle.

Tämä hippiomituisuus (genressäänkin omituinen) on vähän liian hitaasti etenevä (siinä on kyllä jonkinlaista tunnelmaa) ja ”viihteellinen”. Tämä vakavan ja viihteellisen (lähinnä instumentaalimusiikki) tekee tästä oudon viihdyttävän, vaikka ei tämä genressäänkään ole mikään mestariteos. Loppupuolen rantaa vartioivat hait julman nerokas idea. Elokuvassa on kyllä myöskin camp-elementtejä. Aivan loppu onkin sitten jälleen julman nerokasta tavaraa, saari jakautuu kahtia (tai oikeastaan neljään osaan) ja nelikon puhe muuttuu alkuaikojen karjunnaksi. Mutta `loppujen loppu` sitten taas camppaa elokuvan: Lammas saapuu paikalle. Mihin, miten, miksi nelikko, elokuvantekijät olivat hänet unohtaneet?..

Vakava, viihdyttävä, outo.

 

 

Mainokset

One comment

  1. Occo · heinäkuu 1, 2016

    ”Tämä hippiomituisuus (genressäänkin omituinen) on vähän liian hitaasti etenevä (siinä on kyllä jonkinlaista tunnelmaa) ja ”viihteellinen”.”

    Ettei olisi meinattu möyhyn kanssa katsottavaksi?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s