Centipede Horror (Hong Kong-82)

Tämä ei onneksi ole läheskään niin eläinepäystävällinen kuin edellinen. Tässäkin tosin tietenkin exploiteerataan eläimillä, mutta maltillisemmin. Varsinaiset eläintapot lähes loistavat poissaolollaan. Ja mukaan on onnistuneesti tuotu Kauko-Itäkauhun, Kauko-Itä- kauhuelokuvan kerrostumia. Ne lujittavat. täyttävät ja täydentävät tarinaa alun ja lopun eläinhyökkäysten välillä.

Hikinauhahorroria, heh? Perheen nuori nainen haluaa lomalle Kaakkois-Aasiaan. Veli päästää pitkän pohdinnan jälkeen, herkälle äidille ei kerrota. Kun sisko on ystävättärensä kanssa lomalenkkeilyllä, he ostavat maantienvarren pahvikojukärryistä harmaatukkavelhon näköiseltä mieheltä jotkut kasviskupit. Sisko unohtaa hikinauhansa pöydälle, ja kohta nauha palaa jossain seremoniassa. Ja kohta kuolevat, sekä sisko että ystävätär! Tuhatjalkaisten hyökkäykseen! Onko kyseessä kirous? No totta maar on! Siihen liittyy kauan sitten palanutta kylää ja aviorikoksen peittelyn tupla-triplatappo.

Veli lähtee tietenkin tutkimaan asiaa, asioita ja törmää tietenkin tyypillisiin mutta toimiviin Kauko-Itäkauhun/elokuvan teemoihin: Kauko-Itäkirouksiin, manauksiin ja mystiikkaan: tuhkauurna räjähtää, nukkezombit/nukkeaaveet nousevat, näkymättömät lapsiaaveet syövät; ruoka katoaa lautaselta nopeina, nopeutettuina palasina. Yhdellä papilla, manaajalla, kiroajalla, rukoilijalla on komeat kekkoslasit ja kruunu ja toinen on vähän Kalifornian rantahipin-surfhipin/ rantameditoijan-surfmeditoijan näköinen.

Sujuvasti sujahtava sliizailu ja kauhuilu. Mukana Kauko-Itäkauhuelokuvan/kauhun tyypillisyys, suusta purkautuvat, pulppuavat erilaiset eläimet. Tässä skorpionit ja tietenkin tuhatjalkaiset. Boxers`s Omen leffaa lähenee kohtaus jossa luurankona liikkuvat kanat kaakattavat, vai mitkä lienee linnut…

Mutta tosiaan, eläimiä ei juurikaan vahingoiteta. Alun ja lopun tuhatjalkaisarmeijat ruutuajaltaan armeliaan, tehokkaan lyhyet. Ei sellaista sleazemyrskyä, sottamyrskyä koko elokuvan kestolla olisi jaksanutkaan. Ja lopussa tulee tietenkin (taas!) se Käärme!

P.S. Laitetaan yksi valitettava, harmittava Kauko-Itäelokuva tyypillisyys myös mukaan: Valkoinen teksti usein valkoisella taustalla, välillä jää minuuttikaupalla kääntämättä kun ei näe tekstiä. Harmi.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s