Something creeping in the dark (Ita-71)

Eri autoillaan ajaneet, paenneet, pyörineet murhamies (Farley Granger), poliisit, lääkäri ja vapaamielispariskunta (ainakin nainen, ehdottaakin orgioita tuon luetellun porukan kesken) joutuu sateessa sortuneen sillan takia vanhaan linnaan kummapariskunnan `hoteisiin.`

Elokuva on sekä hidas että kehnohkojen, kökköjen ja kummallisten tapahtumien ja tilanteiden silisalaatti. Ja ne tilanteetkin ovat kovin kortilla. Esim melkein heti väsätään kökköseance, jolla nostatetaan talon entistä emäntää haudasta. Pahisnaista. Pienellä porukalla. Sillä tähän eivät sentään tietenkään esim rikollinen ja poliisit osallistu. Murhamies huomaakin seancen hyväksi pakoajankohdaksi. Mutta sekin kusee kasaan, äijä jää heti kiinni. Kasaan kusee myös elokuvan mieto `meininki`, huono-huono näyttelijäsuoritukset, sekä se että mikään ei oikein näytä johtuvan mistään,  johtavan mihinkään. Ontto kauhukierre. ”Nostatetun” ”pahisnaisen” tehtävä sitten onkin pelkstään nauraa käkättää kulisseissa.

Ei kummoinen giallo, ei kummoinen kauhistelu. Onnistunut idea on seinällinen seinäkelloja joiden kilkatus kuuluu läpi koko linnan ja elokuvan. Kunnes kellojen kilkatus yhtäkkiä loppuu… ja jatkuu taas… Rumpujen lautasten lyöntiteema hakee, löytää ja jatkaa tätä samaa teemaa taustamusiikkina myös onnistuneesti.

P.S. Nimensä mukasisesti elokuva MATELEE metsässä, linnassa, pimeydessä…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s