Last Ghost Standing (Hong Kong-99) Tyhjän teatterin kammo

”Go to Hell! You scare me!” Hong Kongin 666 (kääk!) King`s Roadin elokuvateatterin viimeinen elokuvaesitys 31 joulukuuta 1999. Viimeinen siksi että konkurssi, velkoja saapuu lappuineen luukulle 1], ja kai varsinkin siksi koska Saatana saapuu joukkoineen teatteriin, ja kai koko maailmaan, koska maailmanloppu. Ja kääk-gore alkaa…

Irvistellen ja teatterimaisen tahmeasti/yliliikkeillen näytelty uniikkivääntö iki-ideasta ”kauhua katsomossa” on aikamoinen splatterpommi. Mutta ei mikään (iki-)iljettävä. Paljon on Japsi – ja Itäkauhun purevaa lentopäätä, mutta sekin vain niin että tyttöystävän pää puree poikaystävän housujen etu – ja takamusta, nimenomaan housujen. Ja päillä tehdään jalkapalloharjoituskuvioita myös. (Jalalle, polvelle, päälle, rinnalle jne..) Avainsana on absurdismi, kuten (liian?) usein näissä. Ja kyllähän se keho, torsokin tanssaa, tanssii ympäri huonetta. Ja se gore(kin) kouraisee välillä. (Varsinkin lopun kettinkigoressa.) Ja halpaa on. hiukset pursuavat aaveen, aaveiden maskin alta. Halpaa on myös näyttelijöiden vähäisyys.

Mutta aika harvassa leffassa on stop motion-muovailuvahanorsu! Vessassa!! Uhreihinsa palovammoja paskova norsu!!!

”It hurts much!” sanoo sekä aaveuhri että katsoja.

Erikoisuutena hyllyyn.

1] Teatteri ei pärjää vaikka raivokas lipunmyyjä pakottaa koneenkäyttäjänkin ostavan lipun! Tai ainakin konemiehen tyttöystävän on se ostettava. Ehkä myyjän itsensäkin on lippu lunastettava?

Jätä kommentti